KOOR KANALJEROOD

Kanaljerood, ooit begonnen als een koor dat socialistisch strijdliederen zong, is thans een gemengd projectkoor. Aan een groot project wordt zo’n twee jaar gewerkt. Tussendoor zijn er soms kleinere projecten en zijn er eenmalige optredens, waar we ons vaste repertoire in zingen.
De muziek wordt door een commissie zorgvuldig uitgekozen en maatschappelijke betrokkenheid is daarbij een belangrijke factor.

Het koor bestaat uit ongeveer 30 leden. Het is mogelijk om per project in te schrijven als zanger. Vanuit het koor worden ook gastzangers en oud-leden gevraagd om mee te doen.

Onze dirigent is Iassen Raykov. Hij studeerde piano, koor-en orkestdirectie aan verschillende conservatoria in Bulgarije en Nederland.

Dit jaar komt Kanaljerood met een voorstelling over Leonardo da Vinci. Het is 500 jaar geleden dat Leonardo stierf. Deze geniale man is bekend van de Mona Lisa, het schilderij dat hij tot zijn dood bij zich hield. De voorstelling gaat over de gestolen Mona Lisa, de waarde van de kunst én over de veelzijdigheid van Leonardo.

Hij inspireerde het koor tot het schrijven van liedteksten. De muziek is van verschillende componisten, waaronder Leonardo zelf. Het koor stelt de vraag: ‘Wie zijn de Leonardo’s van nu, wat laten zij straks na?

Ons koor is op zoek naar herenstemmen, vooral bassen zijn welkom. Kom eens langs op een repetitie-avond in De Tempel of bezoek een voorstelling dit najaar. We zijn op 11 oktober te Haaksbergen in theater De Kappen, op 13 oktober te Oldenzaal in theater De Bond, op 16 november in Enschede in theater Helmer en op 17 november te Almelo in theater Hof 88.


DE ACTIVITEIT

Gemengd projectkoor


CONTACT

Meer weten? Kijk op www.kanaljerood.nl